Falling Love Object

Tuesday, 25 December 2012

JELLY ? Its Normal



Cemburu buta

- Perkataan ini sangat sinonim dengan si wanita. Jarang sekali lelaki dikaitkan dengan sifat ini. Ramai yang sedia maklum tentang ertinya yang kebiasaannya akan membawa kemudaratan pada sesuatu hubungan samaada hubungan kekasih mahupun suami isteri. Mengapa harus cemburu membabi buta? Ya, sebab utama adalah sudah pastinya kerana kita terlalu sayangkan pasangan kita. Cemburu melihat pasangan kita mesra dengan orang lain, cemburu melihat pasangan kita melebih-lebihkan orang lain dan cemburu mendengar pasangan kita bercerita perihal orang lain. Sebagai pasangan, memang anda patut berasa cemburu, TETAPI janganlah sehingga perasaan cemburu itu mengawal minda dan tingkah laku anda.

- Sekiranya anda tidak suka pasangan anda berbuat demikian yang boleh mendatangkan rasa cemburu, apa yang boleh anda lakukan adalah memberitahu pasangan tentang perasaan anda. Berterus-teranglah dengan si dia bahawa anda cemburu, buangkan EGO anda mudah-mudahan si dia boleh menerima dengan hati yang terbuka dan tidak akan mengulanginya lagi. Jika anda mula berasa cemburu pada pasangan anda, nasihat tinta, selidik dengan si dia dan nyatakan kegusaran yang bermain diminda. Tinta percaya, pasangan yang gemar berbincang lebih mudah untuk menyelesaikan perselisihan dan Insyaallah akan merapatkan lagi hubungan mereka. Dan yang paling penting…CEMBURU biarlah BERTEMPAT! ...

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Auniey :)

Friday, 21 December 2012

Pensil Dan Pemadam

Pensel : Saya minta maaf.
Pemadam : Utk apa? Awak tak buat salah pun.
Pensel : Saya minta maaf disebabkan saya, awak cedera. Setiap kali saya buat silap, awak pasti berada di situ utk membetulkan kesilapan saya. Tapi setiap kali awak memadam kesilapan saya, awak kehilangan sebahagian dari diri awak. Awak menjadi semakin kecil.
Pemadam : Itu betul, tapi saya langsung tak kisah tentangnya kerana saya dibuat utk membetulkan kesilapan yg awak buat. Walaupun suatu hari nanti saya tahu yg saya pasti akan hilang, saya berbangga dengan kerja saya ini. Jadi janganlah risau. Saya tak mahu melihat awak brsedih.

# Ingatlah, ibubapa kita juga boleh diibaratkan sebagai Pemadam manakala kita pula sebagai Pensel. Mereka sentiasa berada di sisi kita, membetulkan segala kesilapan yg kita lakukan..mereka adlh ibarat pemadam terbaik utk anak-anak mereka..Selagi mereka hidup jangan sia-siakan mereka...

# Jagalah ibubapa anda & balaslah jasa mereka dgn kebaikan...

#begitula juga sahabat

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Auniey :)

Monday, 17 December 2012

Jangan Sakiti Aku Lagi :(



Aku manusia yang punya perasaan,
Yang ingin disayangi dan menyayangi,
Maukah kau mencoba mengerti,
Akan kisah hidupku yang sebenar-benarnya.
Apalah arti sebuah kata cinta?
Bila hanya melihat yang baiknya saja.
Tolonglah aku dan jawablah aku,
Sanggupkah kau menerimaku seperti ini?
Jangan sakiti hatiku lagi,
Jangan sakiti diriku lagi,
Membuat aku smakin tersiksa,
Di hidupku ini...
.membuat aku smakin tersiksa..
Jangan Sakiti Hati Aku Lagi
Jangan Sakiti Diri Aku Lagi

# Letih Doh Menangis Ni . Tolong la kesiankan saye

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Auniey :)

Sunday, 16 December 2012

menangis dalam hati :/



hey awak yg tgh bace diary ni .. nk kongsi cerite ni .. mlm smalam aku text dgn bf aku aa .. about after 30 minute we're texting dia bgthu dia da ngantuk .. okay fine aku pun ajaklaa dia tdoo .. say " goodnight abg , sweetdream .. i love you " 10 minutes after that , dia x bls2 gakk msj aku .. yela ,  kalu ye pun reply la " i love u to " tu pun ok da bg aku . tp ni x langsung .. mse tu aku x rse nk tdoo lagi , sbb x rasee ngantuk pun . so , aku dcide nk on9 fb tau .. lpas je log in .. tpacakk status status dia kt wall aku . saat tu mmg da kcewa sgt dh aku ngn sikap dia tu. sampai hati dia tipu aku kan ? katee nk tdoo , tp smpat lg on9 fb and updating status bagai ! pas je aku bce smua status status yang dia update tu airmata aku truss kua x henti henti sampai la aku tertido . tu laa kisah nyee yg belaku pd mlm ahad 16/12/2012 * 

- seriouslyy aku kecewa dengan dia ! thankss sbb da buat hati ni BREAK takde bekeping lagi .
Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Auniey :)